Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 19 decembrie 2016

Cremă la pahar cu fructe de pădure

Un desert uşor, apetisant recomandat pentru o duminică în familie.
Desertul are în componenţă cremă de vanilie, cremă de brânză mascarpone, frişcă, fructe de pădure şi un blat de biscuiţi pisaţi.







 Se pisează 125 g  biscuiţi cu ghimpir şi se pune câte 2 linguri de praf de biscuiţi în paharele pregătite


Pentru crema de vanilie avem nevoie de : 
4 ouă, 200 g zahăr pudră, 1 litru de lapte, 100 g unt,  7 linguri de amidon, 1 plic de zahăr vanilat şi un  un praf de sare. 
Mod de preparare: 
se pune amidonul într-o crăticioară,  pe care îl dizolvăm cu 100 ml lapte rece. Restul  de 900 ml lapte se fierbe şi când a dat în clocot se adaugă zahărul vanilat şi se stinge focul.

Amestecăm ouăle întregi cu zahărul şi sarea. Se mixează până ce crema se albeşte şi-şi măreşte volumul. Se adaugă amidonul dizolvat şi se mixează în continuare. Adăugăm laptele fierbinte puţin câte puţin. După ce am turnat tot laptele se pune vasul pe foc , amestecând în continuu până se îngroaşă crema. Se adaugă  100 g unt tăiat cubuleţe şi amestecăm bine până ce se incorporează tot untul. Se pune crema să se răcească.

 Crema de brănză.

Se amestecă 250 g  brânza Mascarpone  Lovilio, cu 100 g smântână Pilos şi cu 4 linguri de zahăr pudră . 
1 plic de gelatină se dizolvă în 100 ml apă timp de 10 minute, apoi se fierbe pană se topeşte gelatina. Atenţie să nu dea în clocot. Se toarnă gelatina peste crema de brânză amestecând până se încorporează. Se lasă să se răcorească.

 Pregătim frişca dintr-o cutie de 200 ml frişcă lichidă Pilos. Mixăm frişcă lichidă şi când începe să se lege se pun  treptat 3 linguri de zahăr pudră. Când frişca este gata punem vasul în frigider. 

 Fructele de pădure,  500 g   se pun într-o strecurătoare să se scurgă bine apăsând uşor cu o lingură.

 Mod de asamblare a paharelor:

Peste blatul de biscuiţi se pun câte 2 linguri de suc de fructe, apoi se împarte în mod egal crema de vanile în pahare. Peste crema de vanilie se pune un stat de fructe, apoi crema de brănză în fiecare pahar, un strat de fructe, frişca.

Se ornează cu fructe şi câte o jumătate de biscuit şi frunzuliţe de mentă (dacă aveţi).
 Se pun paharele (sau cupele) în frigider pentru 3 - 4 ore.

Poftă bună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu