Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 19 aprilie 2016

Ciorbă de legume a la grec

Nu este o noutate, dar fiind perioada cea mai bogată în legume, eu pregătesc des ciorbe şi supe din legume proaspete.
Astăzi am să scriu despre modul cum pregătesc ciorba şi ce legume folosesc. De fiecare dată încerc să combin diverse legume, ca niciuna să nu semene cu celelalte  ciorbe sau supe.

Ingrediente: 1 pătrunjel,1 păstârnac, 2 morcovi, 1 ţelină mică, 2 cepe mici, 1 ardei gras, 5 bucheţele de conopidă, 2 dovlecei potriviţi, 1 cartof mijlociu. 2 linguri cu ulei de măsline, sare, piper, cimbru. tarhon (opţional).
Dressing pentru ciorbă:
2 borcănele de iaurt gras (300 g), 2 borcănele smântână (300g), 3 ouă, zeama de la o lămâie mare.

Toate legumele se spală şi se curăţă. Rădăcinoasele se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, ceapă se toacă mărunt, ardeiul se feliază, dovleceii şi cartoful de taie cubuleţe, conopida se desface în bucheţele mici. Se pune apa la fiert ( 2- 3 litri) şi se adaugă o linguriţă de sare. Când apa clocoteşte se adaugă pe rând rădăcinoasele, apoi ceapa, după câteva clocote conopida şi cartoful. După alte 10 minute ardeiul şi dovleceii. Cu câteva minute înainte de a opri focul de adaugă uleiul.
Pregătim dressing-ul pentru ciorbă: se freacă gălbenusurile cu puţină sare, se adaugă smântâna şi iaurtul, se amestecă bine, şi se diluează cu puţină supă. apoi se toarnă în oala cu ciorbă. Se adaugă zeama de lămîie. Se potriveşte de sare şi acru. Se aromatizează cu pătrunjel verde tocat mărunt, piper cimbru şi tarhon.
Cine preferă poate adăuga 2 - 3 căţei de usturoi pisaţi, care vor da o aromă deosebită ciorbei.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu