Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 3 august 2015

Conopidă pane



Conopida plantă anuală, foarte bogată în nutrienţi, trebuie consumată cât mai des, atât crudă cât şi preparată.

Pentru conopidă pane ne trebuie o conopidă mijlocie, 3 ouă, făină, sare , piper.

Se desface conopida în buchețele, se spală şi se timp  10 minute în apă rece cu sare. Se fierbe într-o oală apă în clocot şi se opăresc buchețelele timp de 5 minute. Se scurg într-o strecurătoare.
Separat se face un aluat ca de clătite, puţin mai gros,  din ouă, făină, sare, piper şi apă.


Se tăvălesc buchețelele de conopidă în aluatul pregătit şi apoi le prăjim în uleiul încins,  pe toate părțile, până devin aurii.


Se servesc fierbinți presărate cu parmezan, cașcaval ras sau brânză rasă.


De asemenea se pot servi  ca garnitură la o friptură rece sau caldă. stropite cu mujdei de usturoi.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu