Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 7 decembrie 2014

Tiv cu feston " Crenguţă cu flori"

Acest feston se lucrează pe un tiv îngust de 0,5 cm.
Este un model foarte uşor, poate fi lucrat pe margine mileurilor, feţe de masă şi chiar la unele obiecte de îmbrăcăminte tricotate.
De asemenea se poate folosi ca bordură  croşetată la lenjerii de pat, şervete şi şervetele.




R1 picioruşe de mărimea tivului, despărţite de 5 zale de lanţ şi se lucrează de jur împrejurul obiectului.
R1
R1

R.2
R2. Se lucrează lanţuri de 5 zale  ce se  prind la mijlocul lanţului din rîndul anterior cu picioruş simplu şi se lucrează de jur împrejur.












R3. 5 zale de lanţ ce se prind pe sub lanţul din R2 cu picioruş simplu, se întoarce lucrul pe dos, se croşetează 6 zale de lanţ din care se face un inel ce pe prinde cu 1 picioruş orb la baza primei zale de lanţ din cele şase. Se întoarce lucrul pe faţă şi în inel   se croşetează 3 zale de lanţ, 4 picioruşe lungi ( picioruşul acesta  se lucrează în felul următor: se pune un jeteu  pe croşetă, se lucrează primul ochi, următoarele 2 şi apoi ultimele 2; toate picioruşele lungi din acest model se vor lucra în modul explicat), 3 zale de lanţ ce se prinde în inel cu picioruş simplu, 3 zale de lanţ, 4 picioruşe lungi,  3 zale de lanţ prins în inel cu picioruş simplu, 3 zale de lanţ, 4 picioruşe lungi, 3 zale de lanţ prins în inel cu picioruş simplu, 1 picioruş orb la baza inelului ( am croşetat prima floare), se continua cu *5 zale de lanţ prinse în următoarea arcadă pe sub lanţ cu picioruş simplu, 5 zale de lanţ prins cu picioruş simplu în următoare arcadă pe sub lanţ, se întoarce lucrul pe dos şi se croşetează 6 zale de lanţ, se face un inel ce se prinde cu picioruş orb, se întoarce lucrul pe faţă şi în inel se lucrează: 3 zale de lanţ, 2 picioruşe lungi, se întoarce lucrul pe dos şi se prind picioruşele în mijlocul primei petale a florii cu picioruş orb, se întoarce lucrul pe faţă şi se continuă cu 2 pic.lungi, 3  zale de lanţ prinse cu pic simplu, 3 zale de lanţ,  4 pic.lungi, 3 zale prinse cu pic simplu, 3 zale de lanţ,  4 pic lungi , 3 zale lanţ prinse cu pic simplu,1 pic orb la baza inelului.
Se repetă de la* de jur împrejurul lucrului.
R.3
R3

R-3
Acest feston poate fi folosit ca bordură pentru obiecte vestimentare.
R.3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu