Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 27 octombrie 2014

Model bandă croşetată manual, dantelată




    Un model delicat, ce poate avea mai multe întrebuinţări. Poate fi folosit ca bordură pentru un mileu, la o faţă de masă, la un şervet pentru servit masa (Placemat), bride pentru prins perdelele, garnituri pentru bluze din pânză topită sau din alte materiale, tip de coliere la baza gâtului (Chokers), cu aplicaţii de paiete, mărgele sau pandantive. Totul depinde de  ceea ce doriţi să decoraţi cu această fină dantelă.   Bordura croşetată se poate aplica şi  la lenjerii de pat.          

Descrierea modelui:
Se croşetează un lanţ de 9 zale, (ochiuri): 
R.1  Primele 5 zale se croşetează în al 5-lea ochi de lanţ, cu 1 picioruş înalt, 2 picioruşe înalte, 3 ochiuri de lanţ lucrate în ultimul ochi al 9-lea cu 1 picioruş simplu,3 ochiuri de lanţ croşetate în acelaşi ochi (al 9-lea).

R.2  5 ochiuri de lanţ, 3 picioruşe înalte (toate picioruşele înalte din acest model se croșetează astfel: punem un jeteu pe croșetă, se trage firul de ață cu croșeta pe sub arcada de la rândul anterior și avem 3 bucle pe croșetă, acum lucrăm primul ochi, apoi două şi iar două), 3 ochiuri de zale, 3 picioruşe înalte, 2 picioruşe înalte- lucrate în dreptul celor din R1.
r.2

r.1
R 3.  5 ochiuri de lanţ, 2 picioruşe înalte -în dreptul picioruşelor  din R2, 
Adăugați o legendă 3 ochiuri de lanţ lucrate în mijlocul rozetei din R2 cu 1 picioruş simplu
R.4   se croşetează ca R 2 s.a.m.d.
r.4
Modelul se va lucra la lungimea dorită, avand grijă ca banda de dantelă să se termine ca R.2.

Adăugați o legendă







Partea a II-a
se lucrează pe latura cu bride.


r.1 partea a-2-a
Se ataşează firul de aţă ca în fig.alăturată.  Se lucrează un ochi simplu, 3 picioruşe înalte duble, 3 ochi de lanţ, 3 picioruse înalte duble (toate picioruşele înalte duble se vor lucra în modul următor: punem două jeteuri pe croșetă, se trage firul de ață cu croșeta pe sub arcada de la rândul anterior și avem 4 bucle pe croșetă, acum lucrăm primul ochi, apoi două şi iar două, rămânând pe croșetă două bucle / lucrând 3 picioruşe înalte duble, vom avea pe croşetă 4  ochiuri  care  se vor scade odată, rămânând pe croșetă un ochi), 1 ochi de lanţ, 2 picioruşe simple în următorul spaţiu de la rândul anterior, 1 ochi de lanţ şi se repeta lucrând câte 3 grupe de câte 3 piciorușe înalte duble despărțite de câte un lanț de 3 ochiuri, 1 ochi lanţ, 2 picioruşe simple,1 ochi lanţ

Ultimul rând,  se vor lucra colţişori din 3 ochiuri de lant, la începutul rândului,  pe arcada mică 5 colţişori, pe arcada mare 7 coliţoari,  3 picioruşe simple, s.a.m.d., la finalul rândului pe arcada mică 5 colţişori.




  





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu