Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 20 iulie 2014

Tartă cu piersici și câteva căpșunele

 Fiind duminică m-am gândit să-mi răsfăţ familia cu ceva dulce și simplu de făcut.
Am făcut o tartă cu piersici și deoarece căpșunii din grădină au făcut câteva
 fructe le-am cules și le-am pus la loc de cinste pe tartă.


Aluatul pentru tartă

200 g făină
100 g unt sau margarină (poate fi și ulei)
1 ou
2 linguri cu zahăr
un praf de sare
2 -3 linguri cu apă









Se pune făină într-un castron, oul, sarea untul rece tăiat bucăţele zahărul și apa,  se frământa toate foarte bine până obținem un aluat care nu se mai lipește de mână. Se pune aluatul într-o folie de plastic și se tine la rece 30 minute.
 Tava pentru tartă se unge se tapetează cu făină sau pesmet ( se poate pune hârtie de copt).
Alautul se întinde și se așează în formă, se înțeapă cu furculița din loc în loc, și se  introduce în cuptorul încins. Se coace, să fie aurie. Se scoate și  se lasă să se răcească .
În tartă se pune cremă de vanilie.


Crema de vanilie

3 ouă
80 g făină
1/2 l lapte
150 g zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
15 ml rom

Albușurile se bat spumă, se adaugă  100 g zahăr, romul, se bate în continuare până se întăreşte din nou ca  pentru bezele. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr, se amestecă ca 4 linguri de lapte, se pune făina și se freacă până se omogenizează. Se adaugă treptat 25o ml lapte, se pune pe foc mic, ametecand  cu mişcări repezi să nu facă cocoloașe. Restul de lapte se înfierbântă, se toarnă peste compoziție, ametecand  repede cu telul, să fie perfect omogenă și să fiarbă în clocote. Când este bine legată se adaugă zahărul vanilat și albușurile care în prealabil le mai batem puţin cu telul ca să-și revină. Se amestecă totul cu mişcări de jos în sus, apoi se toarnă  peste aluatul  copt de tartă.
Se ornează tarta cu felii de piersică ( poţi folosi și alte fructe).
Se glasează cu gelatină roşie pentru fructe.

     Se pune la frigider după ce sa răcit crema.
     Se consuma după 3 - 4 ore.                    






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu